preloader.gif zo 29 15:00
JANUARI
black_narcissus_3.jpg

Black Narcissus

Black Narcissus

:: korting met Jubileum-passie

:: FILMBUNDEL met SHANGRI-LA (15 januari)

Deze beroemde Britse klassieker is een aanstekelijk exotisch melodrama over een groep noodlottige nonnen met zeer uiteenlopende persoonlijkheden (waaronder Deborah Kerr) die worstelen met zichzelf, elkaar en de zo idyllische Himalaya. Daar hopen zij hun blijde boodschap te verspreiden maar het zijn eerder de spectaculaire bergen die op hèn vat lijken te krijgen. “It must be something in the air that makes everything feel so exaggerated…” verzucht een van hen.

Dit bonte melodrama in TechniColor, met filmster Deborah Kerr en van het regisseursduo Emeric Pressburger en Michael Powell (THE RED SHOES) was in 1947 een van de meest ‘exotische’ Britse films ooit vertoond. BLACK NARCISSUS speelt in een prachtig, volledig in de studio in beeld gebrachte ‘Shangri-la-achtige setting en is gebaseerd op een vergelijkbare vooroorlogse (maar eerder zinderende) roman. Ook hier speelt het idyllische, maar fictieve leven in de hoge Himalaya een centrale rol, op aangenaam dramatische wijze.

FILMBUNDEL: bezoekt u de docu SHANGRI-LA op zondagmiddag 15 januari, dan ontvangt een kortingscode in uw inbox om voordelig van deze klassieker te komen genieten.

------
TimeOut
“Desire, hysteria, temptation and sexuality in a remote convent high up in the Indian Himalayas” -- “Superbly crafted, elemental and entertaining theatre”