preloader.gif zo 29 11:00
JANUARI
preloader.gif do 02 20:00
preloader.gif zo 05 15:00
preloader.gif wo 08 14:30
FEBRUARI
de_acht_bergen_st_3.jpg

De acht bergen

De acht bergen

Deze verfilming van de internationale, prijswinnende bestseller ‘Le Otto Montagne’ van Paolo Cognetto is een indrukwekkend verhaal over leven, oorsprong en vriendschap tussen twee jeugdvrienden. Voor de regie tekenden het Belgische regieduo Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen, bekend van THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en DE HELAASHEID DER DINGEN.

Wanneer Bruno en Pietro elkaar leren kennen in dorpje in de Italiaanse Alpen zijn ze twaalf jaar oud. Pietro is een piekerende, onrustige stadsjongen die elk jaar in de bergen op vakantie gaat. Bruno is een nuchtere boerenjongen met de bergen in zijn bloed en het enige kind in het hele dal. De twee sluiten een vriendschap die een leven lang zal duren en waarin naast de bergen ook Pietro's meestal afwezige vader een sleutelrol speelt, ook voor de vaderloze Bruno.

DE ACHT BERGEN was genomineerd voor een Gouden Palm en won in Cannes de prijs van de jury.

------
NRC ★★★★
“Voelt als meditatieve bergwandeling” -- “Een dwarse boekverfilming, en dat spreekt voor de film van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.”

------
VPRO Cinema ★★★★
“Melancholiek, bedachtzaam en ingetogen”

------
de Volkskrant ★★★★
“Intiem en meeslepend winterepos” -- “In meeslepende verfilming ‘De acht bergen’ kunnen de bergen zowel helen als verwoesten.”

------
The Guardian ★★★★★
“Rich, beautiful and inexpressibly sad”