competencia_oficial_1.jpg

Competencia oficial

Competencia oficial

Heerlijke ‘film-over-film’-satire waarin de beroemde, excentrieke regisseur Lola Cuevas (Penélope Cruz) in opdracht van een miljonair een prijswinnende roman over twee rivaliserende broers moet verfilmen. En haar film moet natuurlijk ook in de prijzen gaan vallen. Daarom cast zij twee ambitieuze topspelers met veel te grote ego's die volledig elkaars tegenpolen zijn: de internationale filmster en wat gladde hartenbreker Félix (Antonio Banderas) naast de gerenommeerde toneel-acteur Iván (Oscar Martínez). Bazig en onorthodox als ze is, dwingt de soms waanzinnige Lola deze legendarische acteurs tot absurde methodes. Alles om hun prestaties op een hoger plan te tillen. De smakelijk giftige driehoeksverhouding die bij het repeteren ontstaat wordt in deze komedie kostelijk vertolkt, mede dankzij de fijne chemie tussen Cruz en Banderas (in het echte leven vrienden).

------
VPRO Cinema ★★★★
“De film is meer satire dan simpelweg komedie.” -- “Hilarisch kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de fictieve film Official Competition.”

------
NRC ★★★
”Scherpe dialogen worden afgewisseld met bizarre situaties.” -- “Acteurs jagen op de Gouden Palm voor het grootste ego.”

------
de Filmkrant
“Flamboyante satire op de filmwereld” -- “Neemt met sardonisch plezier het filmvak op de hak.”

------
de Volkskrant ★★★
“De liefde voor het acteervak is bij iedereen aanwezig.”

------
The Guardian ★★★★
”Cruz is on fire in delicious movie industry satire.”