filmstill.jpg

Moonage Daydream (kaartjes zie filmtekst)

  • regie: Brett Morgen

  • USA •documentaire, muziekfilm • 2022 • 135 min.

Moonage Daydream (kaartjes zie filmtekst)

Bij de derde StudioGonz@Filmhuis op donderdag 13 oktober, staat David Bowie centraal in het nieuwe en visueel overdonderende MOONAGE DAYDREAM, vol unieke beelden. -- kaartjes hiervoor zijn (uitsluitend) te koop op de site van StudioGonz: https://www.studiogonz.nl/agenda

Caleidoscopische docu over popicoon en genie David Bowie. De erven Bowie gaven mede dankzij de toegang tot het archief van de erven Bowie. Regisseur Morgen verwerkte zijn materiaal in vijf jaar tot een genreoverstijgende muziekfilm met nooit eerder vertoonde concertbeelden maar ook met toneel, videokunst en schilderijen. We zien de vele transformaties van deze kameleon, die zelf zijn levensverhaal toelicht o.a. via interviewfragmenten, altijd beleefd, open en charmant. Hij filosofeert over het kunstenaarschap, vergankelijkheid en de noodzaak van verandering en zijn (steeds wisselende) kijk op de wereld en op zichzelf. Bowie's vele fans zullen enorm genieten van hun unieke artiest met zijn opstandige experimenteerdrang zonder gender-grenzen. Maar ook voor niet-fans zal dit Bowie-portret een wervelende, kleurrijke beleving zijn!


------
The Guardian ★★★★★
“Brett Morgen’s intimate montage of the uniquely influential artist celebrates his career, creativity and unfailing charm.”

------
VPRO Cinema ★★★★
“Een must voor elke Bowie-fan, maar de wervelende film is ook voor niet-ingewijden een aanrader.”

------
AD ★★★★★
“David Bowie zoals hij zelden te zien was”

------
NRC ★★★
“Een hoorn des overvloeds voor de fans” • “Regisseur Brett Morgen laat David Bowie zelf zijn levensverhaal vertellen in een collage van interviewfragmenten en ander bewaard gebleven gesproken woord.”