The Best of IDFA 2021 on tour

Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2021 afgelopen november zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Een uniek programma met films die een blik werpen op onbekende werelden.

P R O G R A M M A

O, COLLECTING EGGS DESPITE THE TIMES
Nederland- 2021 - Pim Zwier - 80 min.
:: Award for Best Directing in de Envision Competition

Fascinerende archieffilm over oöloog Max Schönwetter, de man die zijn leven wijdde aan de eierkunde. 19.206 prachtexemplaren verzamelde hij, van kleine grasmuseitjes tot die van de nandoe. Ondertussen bewoog de wereld zich richting WO II.

------
HANDBOEK
Duitsland, Belarus - 2021 - Pavel Mozhar - 26 min.
:: Award for Best Short Documentary

De demonstranten tegen de herverkiezing van de Belarussische president Loekasjenko in augustus 2020 werden ongenadig aangepakt. Hun nagespeelde getuigenissen vormen een droge maar trefzekere instructievideo.

------
WHERE ARE WE HEADED
Belarus, Rusland - 2021 - Ruslan Fedotow - 63 min.
:: Award for Best First Feature en  for Best Cinematography

De imposante, theatrale metrogangen van Moskou vormen het decor van een doorlopende tragikomische voorstelling. Kleine voorvallen en gesprekjes leveren een kleurrijk beeld op van deze ondergrondse minimaatschappij.

------
CHILDREN OF THE MIST
Vietnam - 2021 - Diem Ha Le - 92min.
:: Award for Best Directing in de International Competition

In de mistige bergen van Noord-Vietnam worstelt een Hmong-tienermeisje met opgroeien. Meisjes in Di’s traditionele cultuur trouwen soms al op hun veertiende. Maar Di gaat naar school en leert daar dat het anders kan.

------
praktische informatie:
Op zaterdag 12 maart start het film-programma om 11.30u en is rond 17.30u afgelopen. Let op: de deur van het gebouw gaat niet eerder dan 11.00u open.

Er zijn twee pauzes, waarin broodjes en soep verkrijgbaar zijn tegen schappelijke prijs, met liefde bereid door onze vrijwilligers. Kaarten kosten €27,50 (€25,00 voor donateurs van het Filmhuis).Tijdens dit middagvullende programma met twee pauzes, serveren wij zo als altijd soep en broodjes (tegen een schappelijke prijs).