mijnleveniseencircus1.jpg

Mijn leven is een circus

Mijn leven is een circus

Laura assisteert haar vader Bill bij zijn optredens als clown. Ze zijn vaak op tournee en leven een vrij leven. Maar dit is niet de toekomst die Laura voor zich ziet, tot grote teleurstelling van Bill.

Terwijl muzikant Mandiep op zijn trekharmonica speelt, kondigt Laura met flair haar vader aan: ‘Hier is de grappige en unieke clown Bill Bouchard!’ Laura ziet er prachtig uit. Ze heeft intussen veel ervaring opgedaan als assistent en geniet elke keer weer van de optredens en het vrije circusleven.

Het drietal woont in een caravan, waarmee ze ook door het land toeren. Nu de zomervakantie voorbij is, gaat Laura weer naar school en komt ze bij juf Patricia in de klas. Deze bijzondere juf merkt al snel dat Laura een slimme meid is en eigenlijk béter onderwijs verdient. Ze wil haar best extra les geven om op een goede privéschool te komen, maar daar is ook een dikke portemonnee voor nodig. Dat is wel een probleem, want het kleine circus heeft veel te weinig inkomsten. Bovendien snapt Bill niet dat Laura zo graag naar school gaat en meer vastigheid wil. Het is toch juist fijn als je geen verplichtingen hebt en kan staan en gaan waar je wilt! Laura vraagt haar vader om het geld van haar overleden moeder voor haar grote wens te gebruiken. Als blijkt dat ook die rekening leeg is, is Laura ten einde raad en loopt weg. Bill is tegelijkertijd boos en wanhopig. Is hij wel een goede vader voor zijn enige dochter? Hoe moet hij dit nu weer oplossen?

In de Canadese film MIJN LEVEN IS EEN CIRCUS is een mooie balans gevonden tussen het spektakel en serieuze thema’s, waarbij humor en ontroering nooit ver weg zijn.