Kinderen van gescheiden ouders

In vier korte Nederlandse jeugddocumentaires laten kinderen zien hoe ze omgaan met de scheiding van hun ouders.

Ieder jaar krijgen 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden, een ongekend aantal. Vaak voelen de getroffen kinderen aankomen dat er iets staat te gebeuren – zeker rond een vechtscheiding, maar zijn ze toch overdonderd als het zover is. Onderling praten ze er weinig over, maar worstelen intussen wel met grote dilemma’s. Ze zijn verdrietig, snappen het niet, ervaren onrust en voelen zich ontheemd, ook als ouders hun kinderen voor dit onheil proberen te sparen.

Zo zien we in SCHEIDS! WISSEL! hoe voetballertje Din geen prater is, maar liever zijn voeten laat spreken, en blijkt in (HALF) GESCHEIDEN?! dat de oplossing die Levins ouders bedachten juist voor verwarring zorgt.

In VANAF DAT MOMENT WAS ALLES ANDERS vertellen acht kinderen over het moment dat ze het slechte nieuws te horen kregen en voor het meisje in SAFIYA THE MOVIE heeft de scheiding ook positieve kanten.

KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS is eigenlijk een must see voor álle kinderen, ook als je in een stabiel en warm nest opgroeit.