preloader.gif za 03 09:45
preloader.gif 03 14:20
JULI
anne_still.jpg

Gouds Film festival (GFF)

Gouds Film festival (GFF) icon_reserveer.png

Het filmfestival wordt gehouden op zaterdag 3 juli,  op vijf locaties in Gouda tegelijk: de Chocoladefabriek, Cinema Gouda, Filmhuis Gouda, De Theaterbakkerheij en Cultuurhuis Garenspinnerij. Het programma start om 9.45 uur met een feestelijke opening door de Goudse wethouder van Cultuur Thierry van Vugt en eindigt om 17.30 uur met de uitreiking van de awards.

Het Gouds Film Festival (GFF) is hét podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmers. De films worden beoordeeld door een vakkundige jury: Gouden Kalf-winnares Elsbeth Fraanje, Marianne Akker en Arjan Haakmat.

Het GFF kent drie categorieën: Jong Talent (t/m 23 jaar), Beste Filmmaker (24 jaar en ouder) en 5-minutenfilms. In alle categorieën worden drie films bekroond en gaat één filmmaker naar huis met de felbegeerde GFF 2021-award! Er is ook een speciale award voor de beste trailer.

Het festival wordt georganiseerd door de gerenommeerde filmclub Toverlint, in samenwerking met vijf vooraanstaande culturele organisaties in Gouda: De Chocoladefabriek, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Filmhuis Gouda en De Theaterbakkerheij.

Voor meer informatie over het programma in Filmhuis Gouda:
www.goudsfilmfestival.nl


NB: Je kunt losse kaarten kopen voor het ochtend- en voor het middagprogramma. De lunch kun je zelf meenemen; je kunt in de pauze ook een nabijgelegen restaurant bezoeken.