r.png ma 21 14:30
preloader.gif do 24 14:30
preloader.gif zo 27 20:00
JUNI
preloader.gif vr 02 20:30
preloader.gif wo 07 14:30
JULI
made_in_italy_2.jpg

Made in Italy

  • regie: James D Arcy

  • met: Liam Neeson • Valeria Bilello • Michaél Richardson • Lindsay Duncan

  • GBR/ITA •komedie • 2020 • 94 min.

Made in Italy icon_reserveer.png

Hartverwarmende komedie met serieuze ondertoon, waarin een eigenzinnige kunstenaar en zijn van hem vervreemde zoon naar het zonnige Toscane afreizen om de pittoreske villa te verkopen die hun overleden echtgenote/moeder hen heeft nagelaten.

Nu zijn vrouw van hem wil scheiden, probeert de jonge Jack (Michael Richardson) koste wat het kost zijn succesvolle, hippe galerie in Londen te behouden. Omdat ze samen eigenaar zijn, moet hij haar uitkopen en dat wordt een kostbare zaak. Jack heeft echter wel een idee hoe hij aan het nodige geld kan komen: in Toscane staat al jaren lang de villa leeg, die hij met vader Robert (Liam Neeson) zo'n twintig jaar geleden heeft geërfd. Vasthouden aan dat stukje verleden heeft in zijn ogen ook weinig zin.

Met de eigenzinnige Robert, zelf een kunstenaar, heeft Jack al een gespannen relatie sinds het auto-ongeluk waarbij zijn moeder omkwam, bijna twintig jaar geleden. Lastiger wordt het wanneer blijkt dat het ooit schitterende huis van zijn moeder niet zomaar in de verkoop kan. Daarvoor is het te erg in verval geraakt, wat Jack en Robert noodzaakt om tijdelijk in Italië te blijven.

Gezien hun onderlinge strubbelingen en de twee linkerhanden van Robert komt het goed uit dat enkele kleurrijke locals beschikbaar zijn om hen te helpen. Enige verlichting komt ook van de heerlijke gerechten uit de trattoria van de levendige kokkin Natalia, die lichaam en ziel voeden. Het huis en de omgeving roepen bij vader en zoon lang vergeten herinneringen op, terwijl ze tegen de verdrukking in beetje bij beetje de villa – en misschien wel meer – in volle glorie weten te herstellen.

Jack wordt gespeeld door Michaél Richardson, ook in werkelijkheid de zoon van Liam Neeson. Een keer eerder speelden zij samen in een film al vader en zoon (namelijk in COLD PURSUIT). Opmerkelijker is de overeenkomst tussen het leven van de acteurs en het script: Neeson's vrouw en Richardson's moeder, Natasha Richardson, kwam zo'n tien jaar geleden om bij een tragisch ski-ongeluk. Het geeft het visueel fraaie en luchtige MADE IN ITALY een emotionele lading mee, waarmee vooral Liam Neeson goed mee uit de voeten kan.