Police

Psychologisch drama volgt een dag in het leven van drie politiemensen, en schetst vanuit wisselende perspectieven hun persoonlijke worstelingen. De gewetensnood als gevolg van een speciale nachtdienst geeft hen behalve kopzorgen wellicht ook de moed voor een nieuw begin.

De films van Anne Fontaine (LES INNOCENTS, COCO AVANT CHANEL) gunnen de kijker altijd een gevoelige blik vanuit een vrouwelijk perspectief. De regisseuse geeft in haar verhalen altijd ruimte aan de geheimen die vrouwen moeten bewaken, aan wat ze zich moeten laten welgevallen of aan wat hen rest aan keuzes in een door mannen gedomineerde wereld.

In POLICE zien we dat terug in de strubbelingen in het leven van politievrouw Virginie (Virginie Efira), maar evengoed in de lastige voorvallen (rond vrouwen) waarin zij en haar twee mannelijke collega's Aristide (Omar Sy uit INTOUCHABLES) en Erik (Grégory Gadebois) gedurende hun werkdag verwikkeld raken.

Daarbij wordt de kijker in eerste instantie telkens op het verkeerde been gezet. Wanneer vervolgens hetzelfde opnieuw in beeld komt, maar dan beleefd vanuit een ander personage, ontvouwen zich achter de politieuniformen langzaamaan mensen van vlees en bloed, die worstelen met het leven en met elkaar.

Als de drie zich vrijwillig aanmelden voor een extra avonddienst om een asielzoeker naar het vliegveld te begeleiden, wordt alles op scherp gezet. Verwacht bij POLICE geen 'policier' in de traditionele zin, met acties en recherchewerk, maar eerder een genuanceerd portret van drie mensen die het beste proberen te maken van hun leven. En toevallig met een functie waarin ze krachtig moeten overkomen.