preloader.gif wo 16 14:30
preloader.gif za 19 20:30
preloader.gif di 22 14:30
preloader.gif zo 27 11:00
preloader.gif wo 30 14:30
JUNI
gunda.jpg

Gunda

Gunda icon_reserveer.png

Minimalistisch en meditatief monument voor zeug Gunda en haar pasgeboren biggen, met bijrollen voor verrukte koeien en een éénpotige kip. De aanstekelijke zwart-witbeelden van de maker van AQUARELA en ¡VIVAN LAS ANTÍPODAS! vormen een betoog dat geheel voor zichzelf spreekt.

De gelauwerde Russische regisseur Victor Kossakovsky is vegetariër sinds zijn prille jeugd. Met Gunda vervult hij een langgekoesterde wens: een film maken over varkens. Zonder commentaar of aanzwellende muziek, maar wel met als doel mensen empathie en ontzag voor dieren bij te brengen.

Met bijrollen voor extatische koeien en een éénpotige kip ontstond dit in zwart-wit gefilmd eerbetoon aan het dierenbestaan. De kijker wordt ondergedompeld in het dagelijks leven op een idyllische boerderij, waar zeug Gunda en haar pasgeboren kroost invoelend zijn gefilmd op ooghoogte: de opstelling van speciale 360 gradencamera’s in de schuur van de varkens levert intieme en prachtig natuurlijke beelden op.

Langzaam maar zeker groeien de biggetjes op – totdat in de laatste tien minuten het sprookje wreed wordt verstoord door de onverbiddelijke werkelijkheid. De aanstekelijke beelden in dit minimalistisch en meditatief monument voor het imposante varken en haar biggen vormen een betoog dat geheel voor zichzelf spreekt.