preloader.gif do 01 14:30
OKTOBER
madre_st_1_jpg_sd_high__2.jpg

Madre

Madre icon_reserveer.png

In dit Spaanse psychologische drama worstelt een jonge moeder met de vraag of een uitdagende puber haar tien jaar geleden verdwenen zoontje zou kunnen zijn.

Tien jaar geleden hoorde Elena haar kind voor het laatst. De Spaanse woont sindsdien aan de Franse kust, daar waar haar, toen zesjarige, zoontje Iván haar belde, om te zeggen dat hij zijn vader, waarmee hij op vakantie was, op het strand kwijt was geraakt. Totdat de verbinding verbrak.

Een onuitgesproken spanning beheerst dit ijzersterke drama. Elena heeft haar leven weer opgepakt en runt haar eigen strandtent. Of rest er juist geen leven meer in haar, behalve dat sprankje hoop waarmee ze krampachtig het verleden probeert vast te houden? Verlangt ze naar een nieuw begin of staat alles al tien jaar in het teken van het verleden? Elena weet het zelf ook niet – ze lijkt op zoek naar de broodnodige houvast. De onverwachte ontmoeting met de uitdagende tiener Jean zet haar leven op scherp.

Het verhaal verfilmde Rodrigo Sorogoyen in 2017 eerder als korte film, waarvoor hij een Oscar-nominatie kreeg. Deze maakt integraal deel uit van het begin van MADRE. De beelden verplaatsen je in Elena's gevoelswereld en je ervaart haar omgeving bij de zee zoals zij. MADRE is een ontroerende film, continu op het randje van een thriller. Eerder maakte Sorogoyen al de opmerkelijke (seriemoordenaars)film QUE DIOS NOS PERDONE (2016) en de spannende politieke thriller EL REINO (2018).