mi_vida.jpg

Mi vida

Mi vida

Overtuigende coming-of-middle-agefilm van Hollandse bodem over het realiseren van je dromen, ook al ben je 60+. Met een sterk acterende Loes Luca in een glansrol.

De 63-jarige Schiedamse kapster Lou (Luca) weet niet zo goed hoe ze verder moet in het leven. Om over haar toekomst na te denken verkoopt ze haar kapperszaak en vertrekt voor een taalcursus Spaans naar Cádiz, dat ze ooit met haar vader bezocht. Voor lange of voor korte tijd? Lou weet het nog niet, haar betrokkenheid bij haar gezin en de buurt zijn sterk. Eerst maar eens die cursus.

Lou’s start in Cádiz is niet veelbelovend. Haar medestudenten zijn jaren jonger en hebben niets met haar gemeen. Bovendien botst ze direct al met haar temperamentvolle docente Andrea (Elvira Mínguez). Maar als de twee elkaar wat beter leren kennen blijkt Andrea met soortgelijke problemen te worstelen als Lou: gekoesterde dromen die niet uitkomen. Moeten ze niet eindelijk eens gaan doen wat ze eigenlijk al heel lang willen? Maar zelfs dan blijken de banden met thuis nog erg sterk, zeker als Lou’s kinderen lucht krijgen van haar plannen. Ze komt toch zeker wel oppassen?

In veel films en series met actrice Loes Luca is zij de aangever, de gangmaker. In MI VIDA, speciaal op haar lijf geschreven, speelt ze een bedeesde, keurige vrouw die wel dromen heeft, maar die ze vooral voor zichzelf houdt. En ook in zo’n rol blijkt Luca zich thuis te voelen. MI VIDA is een film met een hart – na afloop zou je zo naar Spanje willen afreizen.