solan_ludwig_gaan_naar_de_maan.jpg

Solan & Ludwig gaan naar de maan

Solan & Ludwig gaan naar de maan

Noorwegen mengt zich in de internationale strijd voor een ruimtemissie naar de maan. Maar wie kan er zo’n raket bouwen? Natuurlijk, uitvinder Reodor! Solan wordt eerste piloot en Ludwig… die tuurt liever naar de maan.

Solan hoort op de televisie dat Noorwegen interesse heeft in het maanproject: het land dat als eerste een vlag plant op de maan, wordt de rechtmatige eigenaar. Een reisje naar de maan, dat lijkt Solan wel wat. Enthousiast als altijd overtuigt hij zijn vriend Reodor van het project. Als er iemand een raket kan bouwen, dan is hij het wel! De wat bang uitgevallen Ludwig twijfelt. De maan is prachtig en geeft veel licht, maar om er nou naartoe te gaan…

Reodor is lekker bezig met een proefmodel als hij bezoek krijgt van de burgemeester. Deze bemoeizuchtige dame verpest zijn werk met één druk op knop. Het raketje gaat er vandoor terwijl het besturingssysteem nog niet werkt. Een puinhoop dus en Reodor haakt gefrustreerd af. Solan laat zich echter niet ontmoedigen en regelt zelfs steun van de regering. Reodor kan veel geld en hulp van vaklieden krijgen onder één voorwaarde: er gaat een regeringsambtenaar mee de ruimte in.

Reodor gaat voortvarend aan de slag en op een dag is het zover: het platform en de raket zijn er klaar voor, net als de astronauten Solan en de ambtenaar. Ludwig heeft er weinig vertrouwen in en sluit zich op in de wc. Wat als Solan niet meer terugkeert op aarde? Zijn voorgevoel wordt bijna bewaarheid. De ruimtemissie krijgt te maken met rampspoed, geheime zaken en verstekelingen.

Deze derde stop-motionfilm in de reeks SOLAN & LUDWIG barst van de avontuurlijke en hilarische verwikkelingen én spannende situaties. Een aanrader voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.