After the wedding

Michelle Williams overtuigt als introverte hulpverlener ‘met een geheim’ in deze Amerikaanse remake van de gelijknamige Deense succesfilm. In New York ontmoet ze een rijke weldoenster (Julianne Moore) voor haar Indiase weeshuis.

Na GLORIA BELL keert Julianne Moore opnieuw terug in een remake: AFTER THE WEDDING is een hervertelling van de veelgeprezen Deens-Zweedse EFTER BRYLUPPET van Susanne Bier, in 2007 genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film. In deze nieuwe, Amerikaanse versie (door Moore’s echtgenoot Bart Freundlich) zijn de mannen- en vrouwenrollen verwisseld: Michelle Williams neemt het stokje over van Mads Mikkelsen, als de hulpverlener uit India.

Isabel reist af naar Amerika voor een ontmoeting met Theresa, die op het punt staat een miljoen dollar te schenken aan Isabels weeshuis, maar eerst graag wil weten wat voor vlees ze eigenlijk in de kuip heeft. Theresa nodigt Isabel vervolgens uit voor de bruiloft van haar dochter Grace in New York. Met tegenzin gaat Isabel akkoord om de financiële steun aan haar weeshuis niet in gevaar te brengen. Eenmaal op het feest duurt het niet lang voordat Isabel Theresa’s echtgenoot in het vizier krijgt, een man met wie zij een bewogen verleden deelt, iets waar Theresa geen weet van heeft – het begin van een plot vol verrassingen.

Thematisch gaat AFTER THE WEDDING volgens het NRC over niets minder dan ‘grote kwesties zoals wat familie is, wat het betekent om verweesd te zijn in het aangezicht van leven en dood en wat geld kan vernietigen’, en prijst de kenmerken ‘van anti-drama, van acceptatie, dat in op drama gerichte films zeer zeldzaam en daarom waardevol is’.