fishermans_friends.jpg

Fisherman’s friends

  • regie: Chris Foggin

  • met: Tuppence Middleton • Daniel MaysJames Purefoy

  • GBR •drama, komedie, muziekfilm • 2019 • 112 min.

Fisherman’s friends

Na een vrijgezellenweekend in een Engels vissersdorp probeert muziekmanager Danny voor het lokale zeemanskoor een platencontract te regelen. Dat levert een heerlijke muzikale feelgoodfilm op met het hart op de juiste plaats.

Danny is samen met zijn baas en twee collega’s in het pittoreske havenplaatsje Port Isaac voor een vrijgezellenuitje. Zoals het ‘echte mannen’ betaamt gedragen ze zich natuurlijk als horken, tot afschuw van de dorpelingen. Wanneer het viertal op een optreden stuit van een tienkoppig zeemanskoor maakt Danny’s baas hem voor de grap wijs dat hij voor hen een platencontract moet regelen. In de veronderstelling dat deze opdracht serieus bedoeld is gaat Danny vol goede moed aan de slag, te beginnen met het overtuigen van de zingende zeelieden, maar deze nuchtere mannen hebben wel wat anders aan hun hoofd. Ook vissersdochter Alwyn moet niets hebben van Danny’s gladde praatjes. Toch merken zij en haar dorpsgenoten dat Danny meer is dan zomaar een hippe manager uit het grote Londen.

FISHERMAN’S FRIENDS is een toegankelijke komedie van de maker van FINDING YOUR FEET, en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de gelijknamige zingende vissers die in 2009 werden ontdekt door een BBC-radiopresentator. Dat leidde tot een groot platencontract en optredens op o.a. het Glastonbury Festival en het jubileum van Koningin Elizabeth.

The Fisherman’s Friends hebben hun dorp nooit verlaten en doneren de opbrengst van hun optredens aan goede doelen. Een aantal van hen speelt in deze film en de liedjes worden gezongen door zowel de cast als het echte zeemanskoor.