A rainy day In New York

Twee studenten – vriend en vriendin – reizen voor een romantisch weekend af naar New York. Aldaar worden zij getrakteerd op regen en verliezen ze elkaar door een opmerkelijke serie gebeurtenissen uit het oog. Woody Allen pur-sang.

Gatsby Welles (Timothée Chalamet) studeert aan het prestigieuze Yardley College, waar hij het totaal niet naar zijn zin heeft. Ten eerste omdat hij – arrogant als hij is – vindt dat hij zichzelf wel kan opleiden en ten tweede omdat zijn pretentieuze moeder deze school heeft uitgezocht. Liever harkt hij geld binnen met poker. ‘Gelukkig’ heeft hij verkering met de (neurotische) journalistiek-student Ashleigh (Elle Fanning), op wie hij claimt stapelverliefd te zijn.

Wanneer Ashleigh vol euforie meldt dat zij een wereldberoemde regisseur heeft weten te strikken voor een interview in Manhattan, grijpt Gatsby die gelegenheid aan voor een romantisch weekend samen. En zo vertrekken de twee naar New York. In The Big Apple wordt Gatsby geconfronteerd met allerlei personen uit zijn verleden. Ondertussen raakt de piepjonge Ashleigh – zo naïef en onervaren als ze is – verstrikt in de wereld van Hollywood hotshots.

Met dat laatste richt regisseur en scenarist Woody Allen onverbloemd zijn pijlen op de controverse rondom zijn persoon en de #MeToo-beweging. Als direct gevolg daarvan ontbond Amazon zelfs het contract met Allen, waardoor de film niet te zien is in Amerika, en hoofdrolspeler Timothée Chalamet doneerde achteraf uit protest zijn gage aan goede doelen. Desondanks is A RAINY DAY IN NEW YORK ‘alles wat je graag ziet in een Woody Allen: een regenachtige dag in New York, een stuntelende wijsneus die het leven op papier prima begrijpt, maar er in werkelijkheid een schattige puinhoop van maakt en een ontluikende liefde’, aldus Trouw.