preloader.gif wo 11 20:30
preloader.gif di 17 14:00
preloader.gif do 19 20:30
preloader.gif ma 23 20:30
preloader.gif zo 29 16:00
SEPTEMBER
only_you.jpg

Only you

  • regie: Harry Wootliff

  • met: Laia Costa • Josh O’Connor • Stuart Martin

  • GBR/ZWE •drama, romantiek • 2018 • 119 min.

Only you icon_reserveer.png

In dit bitterzoete, heerlijk sensuele liefdesverhaal volgen we een perfect stel in Glasgow, op hun levenstocht van zinderende passie naar hartverscheurend verdriet.

ONLY YOU opent als een klassieke romcom. Na een nieuwjaarsparty belandt dertiger Elena per ongeluk in een taxi met de veel jongere Jake en ze eindigt nog diezelfde nacht met hem in bed. Van het een komt het ander: ze vallen als een blok voor elkaar, zijn dolgelukkig en wonen al snel samen. Ze lijken voorbestemd voor een lang en gelukkig leven.

En leefden ze daarna nog lang en gelukkig? Bij Elena wringt ergens dat ze haar jongere partner opzadelt met een ‘oudere vrouw’ – volledig onnodig want de idealistische en romantische Jake ziet haar niet op die manier. Hij realiseert zich wel dat Elena’s biologische klok tikt. En zonder het echt te bespreken storten beiden zich als vanzelf op het stichten van een gezin. Wat begint in een heerlijke roes van lust en genot, wordt beetje bij beetje – subtiel vertolkt door beide acteurs – beslopen door ernst, totdat wij als kijker ons tegelijk met Elena en Jake beginnen te realiseren dat er iets niet klopt. Zwanger worden groeit langzaam uit tot een obsessie die hun hele leven gaat beheersen. Zal hun liefde daartegen bestand zijn?

Met de Britse Josh O’Connor (GOD’S OWN COUNTRY) en de Catalaanse Laia Costa (LIFE ITSELF) heeft debuterend regisseur Harry Woodliff een gouden greep gedaan. Ze overtuigen van smoorverliefd tot volledig machteloos. Andere karakters fungeren vooral als achtergrond, maar de soundtrack van rake Engelse en Spaanse songs zegt vaak meer dan de dialogen, met een centrale rol voor Elvis Costello’s ‘I want you’ – hét liedje over pijn in de liefde.