qui_m_aime_me_suive__st_1_jpg_sd_high__alain_guizard.jpg

Qui m’aime me suive!

Qui m’aime me suive!

Dat geluk alleen is voorbehouden aan jonge mensen, daar weigert zestiger Simone zich bij neer te leggen. Catherine Frot is de spil in dit komische drama dat tegelijk een ode aan de vrijheid is.

De jaren zeventig in een Zuid-Frans dorpje. Simone (Catherine Frot) en haar echtgenoot Gilbert (Daniel Auteuil) slijten hun dagen op het door de jeugd verlaten platteland. Ze komen nauwelijks rond van hun pensioentje. Gilbert rest een failliete garage en ook als vader heeft hij het behoorlijk verbruid. Genoeg redenen voor frustraties. Wanneer zijn handjes weer eens wat los zitten, verzucht Simone: ‘Waar is toch die mooie jonge man gebleven die ik 35 jaar geleden ontmoette en die de wereld wilde veranderen?’

Geldgebrek en Gilbert’s cynisme doen hun huwelijk geen goed. Simone houdt er dan ook een geheime liefde op na, hun goede vriend en buurman Étienne (Bernard le Coq). Die heeft zijn zaken een stuk beter op orde. Wanneer haar minnaar onverwacht zijn huis verkoopt om zijn levensavond aan zee te genieten, is voor Simone de maat vol. Ze verlaat Gilbert en trekt in bij Étienne, hopend op een nieuwe jeugd. Dat blijkt al snel een illusie. Ondertussen wil Gilbert niets liever dan zijn grote liefde terugwinnen, zeker nadat zijn leven onverwacht verrijkt wordt door de komst van zijn 10-jarige kleinzoon (een heerlijke debuutrol van Solam Dejean Lacréole).

In QUI M’AIME ME SUIVE vinden drie zestigers zichzelf en elkaar op hartverwarmende wijze opnieuw uit. Regisseur José Alcala laat zien dat geluk van alle leeftijden is.