el_reino_st_5_jpg_sd_high.jpg

El reino

El reino

Een charismatische Spaanse politicus wordt verdacht van corruptie. In plaats van hem te steunen, doen zijn collega’s er alles aan om de schuld op hem af te schuiven.

EL REINO (bekroond met zeven Goya’s) vertelt met levendige dialogen het verhaal van Manuel Lopez-Vidal, ijzersterk vertolkt door Antonio de La Torre (ook te zien in LA ISLA MÍNIMA). Manuel heeft alles wat zijn hartje begeert: een succesvolle carrière, aanzien, een liefdevolle familie én geld.

Zijn verlangen naar meer lijkt hem nu de das om te gaan doen. Op de dag dat hij een machtige positie binnen de nationale politiek voor het grijpen heeft, komt een lokale krant met een gelekte tape die corruptie in Manuel’s partij onthult. Tot zijn verbazing proberen zijn collega’s zichzelf vrij te pleiten en hem – in het belang van de partij – als zondebok te offeren, waar hij zich niet bij neerlegt. Een boeiende strijd volgt.

EL REINO is een actuele film die raakt aan de recente corruptie- en fraudeschandalen in de Spaanse politiek. De ongelooflijk hoge dialoogdichtheid geeft de film veel vaart. De Goya voor het scenario is dan ook dik verdiend.