preloader.gif di 27 20:30
preloader.gif za 31 18:30
AUGUSTUS
preloader.gif di 03 14:00
preloader.gif vr 06 21:15
SEPTEMBER
what_we_did_1.jpg

What we did on our holiday

  • regie: Andy Hamilton

  • met: Rosamund Pike • David Tennant • Billy Connolly

  • GBR •drama, komedie • 2014 • 95 min.

What we did on our holiday icon_reserveer.png

In deze warme komedie reist een wat chaotisch gezin af naar de Schotse Hooglanden.

De zachtaardige Doug and Abi vertrekken met hun drie onstuimige kinderen naar het noorden, om met andere familieleden de 75e – en vermoedelijk laatste – verjaardag van opa Gordy (de Schotse komiek Billy Connolly) te vieren. Alles moet dan ook in harmonie verlopen – over de aanstaande scheiding van Doug en Abi geen woord dus. Maar Gordy is niet van gisteren en voor hem is de natuurlijke oprechtheid van zijn kleinkinderen een weldaad. Hij vertrouwt hen zijn diepste angsten en dromen toe.


Deze film is deze zomer onderdeel van de Filmbundel ‘De bestemming is niet het doel

Waarom kriebelt het soms en móeten we op pad? Martin de Vries loopt 1600 km naar Santiago de Compostella en legt zijn tocht zelf vast in CAMINO. Ella en John vluchten voor de bemoeienissen van hun kinderen en trekken in hun oude campertje naar Florida. Een tocht vol ongemakken, blijkt in THE LEISURE SEEKER. Dan maar op pad naar Schotland? Het bijzonder geestige WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY laat zien dat de bestemming niet het doel is, maar een ernstig zieke opa.

- - - - -

Filmzomer 2019
Filmbundel 7: De bestemming is niet het doel

- - - - -

Filmzomer 2019
Het programma van juli en augustus heeft dit jaar een nieuwe opzet: de Filmzomer van het Filmhuis is opgebouwd uit acht filmbundels, elk met een specifiek thema. In iedere bundel zit één nieuwe film om verrast door te worden (zoals EL REINO), aangevuld met een bijpassend hoogtepunt uit het afgelopen seizoen (mocht u die gemist hebben of nog eens willen zien).

Elke derde titel in een filmbundel is een comeback van een onderscheidende oudere film. Sommige verdienen nu eenmaal het grote doek.

Elke filmbundel waarvan u alle drie de films bezoekt levert een vrijkaartje op voor ná de Filmzomer – bewaar daarvoor wel uw entreebewijzen. En mocht u zelf een heel andere filmbundel ontdekken tussen onze 24 zomerfilms, dien die dan gerust in, met uw motivatie. Met een beetje mazzel belonen we die ook! Ook hier geldt: bewaar uw drie (of meer) filmkaartjes.