preloader.gif vr 23 15:30
AUGUSTUS
queen_of_hearts.jpg

Queen of hearts

Queen of hearts icon_reserveer.png

Veertiger Anne heeft een goed leven dat een wending neemt als zij de zoon van haar man verleidt. Ze neemt een beslissing met dramatische gevolgen.

Anne (Trine Dyrholm) is een succesvol advocaat, heeft een gezin met twee lieve dochters, een vriendelijke, hardwerkende man Peter (Magnus Krepper) en woont in een mooi huis omgeven door prachtige natuur. Geen vuiltje aan de lucht tot dusverre. Maar dat verandert als Gustav (Gustav Lindh), de puberzoon van haar man, bij hen intrekt. De jongen kon het niet meer met zijn moeder vinden en had bovendien problemen op school. Peter heeft het knap lastig met zijn komst, maar Anne lukt het al snel om een band met hem op te bouwen. Er ontstaat zelfs een seksuele relatie tussen de twee, waar beiden van genieten. Toch besluit Anne op een dag om de affaire te beëindigen. De heftige gebeurtenissen die daarop volgen, had ook zij misschien niet kunnen bevroeden.

QUEEN OF HEARTS wordt gedragen door steracteur Trine Dyrholm (BECOMING AST RID, IN A BETTER WORLD, FESTEN). Als geen ander kan zij een vrouw als Anne vertolken: een vrouw die haar eigen weg gaat, graag gelijk krijgt en geen tegenspraak duldt.


Deze film is deze zomer onderdeel van de Filmbundel ‘Scandinaviërs onder druk

Hoe houd je de regie in handen als alles dreigt mis te lopen? De overmoedige hoofdcurator Christian moet in THE SQUARE alle zeilen bijzetten om de toptentoonstelling in zijn museum te redden. Ook politieagent Asger Holm van de alarm-centrale leert in het nagelbijtende DEN SKYLDIGE wat het betekent om onder hoge druk de juiste beslissingen te nemen. En dan Anne (Trine Dyrholm) die in het onvervalste liefdesdrama QUEEN OF HEARTS de gevolgen van haar roekeloze daad ernstig onderschat.

- - - - -

Filmzomer 2019
Filmbundel 5: Scandinaviërs onder druk

- - - - -

Filmzomer 2019
Het programma van juli en augustus heeft dit jaar een nieuwe opzet: de Filmzomer van het Filmhuis is opgebouwd uit acht filmbundels, elk met een specifiek thema. In iedere bundel zit één nieuwe film om verrast door te worden (zoals EL REINO), aangevuld met een bijpassend hoogtepunt uit het afgelopen seizoen (mocht u die gemist hebben of nog eens willen zien).

Elke derde titel in een filmbundel is een comeback van een onderscheidende oudere film. Sommige verdienen nu eenmaal het grote doek.

Elke filmbundel waarvan u alle drie de films bezoekt levert een vrijkaartje op voor ná de Filmzomer – bewaar daarvoor wel uw entreebewijzen. En mocht u zelf een heel andere filmbundel ontdekken tussen onze 24 zomerfilms, dien die dan gerust in, met uw motivatie. Met een beetje mazzel belonen we die ook! Ook hier geldt: bewaar uw drie (of meer) filmkaartjes.