wild_rose_st_2_jpg_sd_high__2019_ww_entertainment.jpg

Wild Rose

Wild Rose

Rose-Lynn is een countryzangeres uit Glasgow die droomt van een carrière in Nashville. Maar vers uit de gevangenis met twee kleine kinderen thuis lijkt dat nogal ambitieus.

‘Country is drie akkoorden en de waarheid’ staat er op de arm van Rose-Lynn (Jessie Buckley). Muziek is haar leven. Het mekka van de country ligt echter niet in haar thuisstad Glasgow, maar in Nashville, Tennessee. Toch droomt ze van een doorbraak in deze heilige countrystad. Maar na een mislukt drugstransport heeft de brutale en soms nogal harde Rose-Lynn tien maanden in de bak gezeten. Ze is net weer vrij, weliswaar met een enkelband. Haar bezorgde moeder Marion (Julie Walters) wacht thuis op haar met de twee jonge kinderen van Rose-Lynn en wil helemaal niks weten van die carrière in de VS. Rose-Lynn vindt als schoonmaakster werk in het huis van de welgestelde Susannah die, als ze haar gouden stem hoort, enthousiast contact legt met de BBC. Komt haar droom alsnog uit?

WILD ROSE is een optimistische film over passie en doorzettingsvermogen van een jonge vrouw, én over vrouwen die ooit hun dromen doorkruist zagen door de maatschappij. De rol van Rose-Lynn wordt geweldig gespeeld en gezongen door de Ierse Jessie Buckley (BEAST ). Een film vol liefde voor countrymuziek.