r.png di 23 14:00
preloader.gif za 27 21:15
JULI
preloader.gif zo 04 20:00
preloader.gif ma 12 20:30
AUGUSTUS
wild_rose_st_2_jpg_sd_high__2019_ww_entertainment.jpg

Wild Rose

  • Ook met Jessie Buckley:

  • Beast
  • beast.jpg

Wild Rose icon_reserveer.png

Rose-Lynn is een countryzangeres uit Glasgow die droomt van een carrière in Nashville. Maar vers uit de gevangenis met twee kleine kinderen thuis lijkt dat nogal ambitieus.

‘Country is drie akkoorden en de waarheid’ staat er op de arm van Rose-Lynn (Jessie Buckley). Muziek is haar leven. Het mekka van de country ligt echter niet in haar thuisstad Glasgow, maar in Nashville, Tennessee. Toch droomt ze van een doorbraak in deze heilige countrystad. Maar na een mislukt drugstransport heeft de brutale en soms nogal harde Rose-Lynn tien maanden in de bak gezeten. Ze is net weer vrij, weliswaar met een enkelband. Haar bezorgde moeder Marion (Julie Walters) wacht thuis op haar met de twee jonge kinderen van Rose-Lynn en wil helemaal niks weten van die carrière in de VS. Rose-Lynn vindt als schoonmaakster werk in het huis van de welgestelde Susannah die, als ze haar gouden stem hoort, enthousiast contact legt met de BBC. Komt haar droom alsnog uit?

WILD ROSE is een optimistische film over passie en doorzettingsvermogen van een jonge vrouw, én over vrouwen die ooit hun dromen doorkruist zagen door de maatschappij. De rol van Rose-Lynn wordt geweldig gespeeld en gezongen door de Ierse Jessie Buckley (BEAST ). Een film vol liefde voor countrymuziek.


Deze film is deze zomer onderdeel van de Filmbundel ‘Muziekcarrières

Drie, in vorm en uitvoering, heel verschillende films. Toch zijn ze inhoudelijk verbonden: muziek houdt de zangeressen Rose-Lynn, Zula en Elise op de been, ondanks tegenslagen. In WILD ROSE wil Rose-Lynn carrière maken in Nashville, maar wat te doen met haar kinderen? Zula moet in COLD WAR kiezen tussen haar liefde voor Wictor en haar thuisland Polen. En in THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN staat Elise’s relatie met Didier op het spel na het overlijden van hun dochtertje. Gepassioneerde drama’s met muziek in de hoofdrol!

Filmzomer 2019 | Filmbundel 3: Muziekcarrières


Filmzomer 2019
Het programma van juli en augustus heeft dit jaar een nieuwe opzet: de Filmzomer van het Filmhuis is opgebouwd uit acht filmbundels, elk met een specifiek thema. In iedere bundel zit één nieuwe film om verrast door te worden (zoals EL REINO), aangevuld met een bijpassend hoogtepunt uit het afgelopen seizoen (mocht u die gemist hebben of nog eens willen zien).

Elke derde titel in een filmbundel is een comeback van een onderscheidende oudere film. Sommige verdienen nu eenmaal het grote doek.

Elke filmbundel waarvan u alle drie de films bezoekt levert een vrijkaartje op voor ná de Filmzomer – bewaar daarvoor wel uw entreebewijzen. En mocht u zelf een heel andere filmbundel ontdekken tussen onze 24 zomerfilms, dien die dan gerust in, met uw motivatie. Met een beetje mazzel belonen we die ook! Ook hier geldt: bewaar uw drie (of meer) filmkaartjes.