Nous finirons ensemble

De aanstekelijke Franse ensemblefilm over het belang van werkelijke vriendschap is een vervolg op de Franse filmhit LES PETITS MOUCHOIRS uit 2010, mét dezelfde sterrencast.

Max heeft problemen, zijn hoofd staat niet bepaald naar leuke dingen. Maar wat doe je als je oude vrienden nogal onverwacht voor de deur staan om jouw zestigste verjaardag te vieren? Max begrijpt niet waarom zijn vrouw dat heeft geregeld, de vriendengroep heeft al acht jaar nauwelijks contact! Niet zo gek dus dat de begroeting wat stroef verloopt en Max even nodig heeft om te schakelen. Toch komt het gevoel van echte vriendschap weer snel naar boven. Er wordt gehuild, gescholden, gelachen, gedronken, geflirt, geschreeuwd, gevloekt, gegeten en gevreeën in het mooie zomerhuis aan de Franse westkust. En er komen zaken boven tafel die je alleen met vrienden deelt, over ouderschap, financiële sores of andere ongemakken in het leven. Die vrienden hoeven er niet altijd te zijn, blijkt maar weer. Maar als je ze nodig hebt, staan ze voor je klaar.

Om NOUS FINIRONS ENSEMBLE goed te kunnen volgen is het niet per se nodig – maar zeker zo leuk – om zijn voorganger LES PETITS MOUCHOIRS te zien. Vooral omdat het regisseur Guillaume Canet gelukt is dezelfde acteurs te strikken, zoals François Cluzet als Max, Marion Cotillard als dwarse Marie en Gilles Lellouche als Max’ tegenpool Éric. Zie hoe ze gegroeid zijn in hun vak.