mademoiselle_de_joncquieres_st_8_jpg_sd_high_voorkeur_2.jpg

Mademoiselle de Joncquières

Mademoiselle de Joncquières

Ruisende rokken, kunstige kapsels en romantische tuinen vormen het prachtige decor van dit venijnige sprookje over afgewezen liefde en wraak in 18e-eeuws Frankrijk.

'O ja, je hebt haar gehad, en háár, en haar dochter, en haar andere dochter.' Madame de La Pommeraye somt aan het begin van de film lacherig een hele lijst veroveringen op van haar goede vriend Markies des Arcis. 'Maar bij ieder van hen dacht ik een glimp van de ideale liefde te zien,’ verdedigt hij zich. Plagerig flirtend wandelen beiden verder over haar prachtige landgoed.

Het is 1750 en in Parijs regeert Lodewijk de 15e. De wonderschone Madame de La Pommeraye (Cécile de France, uit LE GAMIN AU VELO) heeft zich als jonge weduwe teruggetrokken op het platteland. Markies des Arcis is zeer geïnteresseerd in haar maar zij is alles behalve van plan voor deze notoire rokkenjager te vallen. Dat hindert hem niet in het minste om haar maandenlang elegant het hof te maken en uiteindelijk geeft zij zich dan toch gewonnen.

Hun romance duurt twee jaar, totdat hij alsnog ook haar hart breekt. In het diepst van haar ziel gekwetst zint Madame de La Pommeraye vervolgens op wraak. De pion in haar wrede spel wordt de beeldschone mademoiselle De Joncquières. Terwijl La Pommeraye het naar de markies doet voorkomen alsof er niks aan de hand is, bouwt ze steentje voor steentje verder aan zijn ondergang. Maar hoe goed ze ook plant en plot, het lot heeft soms andere dingen in petto.

MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES is een fraai gestileerd Frans kostuumdrama, vol vileine gesprekken en plotwendingen, in de geest van DANGEROUS LIAISONS, de broeierige film met John Malkovich en Glenn Close uit 1988.