the_biggest_little_farm.jpg

The biggest little farm

  • regie: John Chester

  • met: John Chester • Molly Chester

  • USA •documentaire • 2018 • 91 min.

The biggest little farm

Een belofte aan hun hond doet in deze feel good-documentaire John en zijn vrouw Molly besluiten buiten Los Angeles tachtig hectare grond te kopen en daar een duurzame boerderij te beginnen.

John Chester (cameraman bij National Geographic en regisseur van deze documentaire) en zijn vrouw Molly (chefkok en culinair recensent) worden onverwacht voor een lastige keuze gesteld. Hun recent geadopteerde hond Todd blaft de hele buurt bij elkaar zodra de baasjes uit huis zijn en dat leidt onvermijdelijk tot klagende buren. Een hondentrainer mag niet baten en alles wijst erop dat John en Molly genoodzaakt zijn hun geliefde Todd weg te doen. Dat dilemma is voor hen de aanleiding om hun leven helemaal om te gooien en nu hun droomwens te gaan verwezenlijken: de stad verlaten en leven op een boerderij in harmonie met de natuur.

Dankzij hulp van familie, vrienden en crowdfunding, lukt het hen een stuk braakliggend boerenland in Californië te kopen. Een boerderij opzetten blijkt echter geen sinecure voor deze twee stadsbewoners. De ene na de andere plaag treft hun gewassen: slakken, woelmuizen, vogels en insecten. Varken Emma sterft bijna van de koorts en prairiewolven jagen ’s nachts op hun kippen. Het creëren van een nieuw en stabiel ecosysteem heeft ook meer voeten in aarde dan ingeschat. En misschien wel de grootste uitdaging: hoe overwin je de heersende droogte in Californië? Ben je eraan overgeleverd? Is de natuur maakbaar? Of is er een tussenweg? John en Molly's biologisch én analytisch inzicht worden in deze documentaire op hartverwarmende wijze tot het uiterste op de proef gesteld.