the_white_crow.jpg

The white crow

The white crow icon_trailer.png

Een dramatische biopic over het buitengewone leven van de wereldberoemde Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van het ballet voorgoed veranderde en die uitgroeide tot een popcultuur-icoon van zijn tijd.

Rudolf Noerejev – indrukwekkend vertolkt door de Oekraïense Oleg Ivenko, danser bij de Staatsopera en het Ballet van Kazan in Rusland – groeit op in een arm gezin in de Sovjet-stad Ufa, totdat hij de kans krijgt een dansopleiding te volgen bij het Kirov-ballet in Leningrad. Daar neemt de dansinstructeur Alexander Pushkin (Ralph Fiennes) hem onder zijn hoede en ontwikkelt hij zich tot een gedreven danser met veel talent en een grote uitstraling.

THE WHITE CROW speelt in Parijs in 1961, wanneer het Kirov-ballet voor de eerste keer buiten de Sovjet-Unie reist. De KGB houdt de danser nauwlettend in de gaten, terwijl deze geniet van de Parijse levensstijl en alle kunst, cultuur en muziek die deze duizelingwekkende stad te bieden heeft. De KGB-agenten zijn niet gediend van Noerejev’s gedrag en vriendschappen die hij onderhoudt met westerlingen. Noerejev is nog niet het legendarische icoon dat hij later zal worden en zijn hang naar vrijheid kan ook zijn familie thuis in gevaar brengen. In flashbacks zien we Noerejev’s jeugdjaren en danstrainingen. Een reeks ijzingwekkende ontwikkelingen leidt uiteindelijk tot een ontknoping waarbij hij zich aan het juk van de KGB weet te onttrekken, het begin van een vrij leven en een eigenzinnige carrière die velen zou weten te inspireren.