gloria_bell.jpg

Gloria Bell

Gloria Bell icon_trailer.png

Voor haar leeftijd is de bijna zestigjarige Gloria nog altijd oogstrelend. Maar wie door haar gespeelde levenlust heen prikt, merkt al gauw op: diep ongelukkig hunkert Gloria naar de ware liefde.

Gloria Bell (Julianne Moore) ziet er voor haar leeftijd dusdanig goed uit dat iemand tijdens het stappen aan haar vraagt: ‘Heb je iets aan je gezicht laten doen?’ wat Gloria schaterlachend naar waarheid kan tegenspreken. Achter haar lach schuilt echter een traan: ze mag dan genetisch de loterij hebben gewonnen, met de liefde wil het niet vlotten. Sinds haar scheiding van Dustin (Brad Garrett), meer dan 10 jaar geleden, verlangt ze naar geborgenheid.

Op een bruisende senioren-dansavond in Los Angeles ontmoet ze de sympathieke Arnold (John Turturro). Net als Gloria is hij gescheiden en naarstig op zoek naar romantiek; is dit eindelijk de wending in Gloria’s leven waar ze op hoopte?

Regisseur Sebastián Lelio won in 2017 met UNA MUJER FANTÁSTICA de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Voor GLORIA BELL stapte Julianne Moore zelf op hem af, met het doel de hoofdrol te mogen spelen in deze nagenoeg shot-for-shot remake van zijn eigen, veelgeprezen drama GLORIA uit 2013. Moore schittert, ondersteund door een heerlijke soundtrack, vooral wanneer ze zich helemaal kan verliezen op de dansvloer of luidkeels meezingt in de auto – u kent het zelf vast wel – op soft-rock uit de jaren zeventig en tachtig.