god_only_knows.jpg

God only knows

God only knows icon_trailer.png

Regisseur Mijke de Jong, die we kennen van de film LAYLA M., geeft ons een kijkje in het leven van Thomas, die door zijn burn­out veel aandacht en zorg vraagt van zijn twee zussen.

Pasen is een moeilijke tijd voor Thomas: ‘het is sterven en weer opnieuw beginnen’. Zijn oudste zus Doris (Elsie de Brauw) is dan ook niet echt verbaasd als ze naar zijn huis geroepen wordt omdat hij op Witte Donderdag de gracht is ingesprongen. Niet helemaal spontaan, hij heeft eerst netjes zijn telefoon en horloge op het droge gelegd. Doris is de lieve, hulpvaardige zus. Geen moeite is haar teveel als het om Thomas gaat. Ze controleert zijn medicijngebruik, want Thomas wil niets slikken, ze doet boodschappen, kookt voor hem en zo nodig blijft ze bij hem slapen.

Sociaal betrokken als ze is, werkt Doris in de vluchtelingenopvang. Wanneer ze voor haar werk ingezamelde kleding naar het buitenland moet brengen schakelt ze haar jongere zus Hannah (Monic Hendrickx) in om de zorg voor Thomas op zich te nemen. Hannah, fotografe en heel druk, is meteen geïrriteerd, het komt slecht uit en bovendien kan Thomas zelf veel meer dan Doris wil geloven.

Hoewel de zussen altijd een goede relatie hadden begint het nu wel erg te wringen. Het komt tot verbale uitbarstingen, ook in het bijzijn van Thomas die zich daar niet beter van gaat voelen.