Ernest & Celestine: winterpret

Altijd is er wel íets te beleven bij Ernest en Célestine, ook in de winter. In vier korte films krijgt het tweetal te maken met het naderende muizenfeest, een kapotte accordeon, het wilde gansje Bibi en een daverende sneeuwstorm.

HET MUIZENFEEST
Célestine kan niet wachten tot het grote muizenfeest losbarst. Alle muizen zijn welkom: de veldmuizen, stadsmuizen en zelfs de groene muizen. Ernest mag ook mee als hij eerst de muizendans leert – wat niet meevalt voor zo’n grote beer. Voor het open raam hangt Célestine’s feestjurk. Maar o jee, de harde wind neemt hem mee. Wat nu? Buurvrouw Tulp weet raad.

DE KNOP VAN DE ACCORDEON
Ernest pakt zijn accordeon, zet een vrolijke polka in, maar kan niet verder spelen. Er ontbreekt een knopje en dat is ook nergens te vinden. Célestine denkt dat de groene muis het heeft meegenomen en gaat op onderzoek.

BIBI
In het voorjaar vonden Ernest en Célestine een verlaten ganzenei dat net uitkwam. Het gansje waggelde achter hen aan naar huis in de veronderstelling dat de twee wel voor haar zouden zorgen. Dat deden ze, met veel liefde. De kleine Bibi werd groter en leerde van alles, ook vliegen. En dat moest wel om tegen de winter met de wilde ganzen naar het zuiden af te reizen.

DE SNEEUWSTORM
Houden alle beren een winterslaap? Eh… Ernest niet. Pas als het 10 graden onder nul is krijgt hij wat aandrang en moet hij net als alle andere beren eerst zijn maag goed vullen. Célestine heeft nu al trek en wil koekjes bakken, maar het meel is op. Met haar vriendjes loopt ze door de sneeuw naar de molen. Het wordt een barre tocht, zeker als de storm losbreekt.