preloader.gif zo 20 16:00
preloader.gif do 24 20:30
preloader.gif zo 27 11:00
JANUARI
preloader.gif vr 01 21:15
preloader.gif wo 06 20:30
FEBRUARI
beautiful_boy.jpg

Beautiful boy

Beautiful boy icon_reserveer.png

Een aangrijpend, waargebeurd verhaal over een jongen die verslaafd raakt aan crystal meth en andere drugs. Zijn vader probeert van alles om hem daar vanaf te helpen, wat gepaard gaat met vallen en opstaan.

Nic (Timothée Chalamet) is een jongen die alles mee heeft: hij is slim, mooi en komt uit een welgesteld gezin. Zijn ouders zijn gescheiden en hij woont bij zijn vader David (Steve Carell), die hertrouwd is en twee kleine kinderen heeft. Als Nic gaat studeren komt hij in aanraking met drugs, waaronder het uiterst verslavende crystal meth.

Vader David ziet zijn zoon wegzakken en hij doet alles om hem te steunen. Via flashbacks zien we diverse periodes in het leven van Nic. Regelmatig gaat het goed met hem en is hij gelukkig bij het nieuwe gezin van zijn vader. Hij gaat met hen surfen en speelt met zijn jonge broertje. Toch valt hij telkens terug in de drugs en zien we de gevolgen die dit heeft op Nic en zijn omgeving.

Regisseur Felix van Groeningen (DE HELAASHEID DER DINGEN, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN) maakt met BEAUTIFUL BOY zijn debuut in Hollywood. De film is gebaseerd op twee autobiografische boeken van David Sheff en Nic Sheff. Het perspectief in de film wisselt tussen vader en zoon, waardoor we van twee kanten de impact van drugsverslaving zien. Dat levert een emotionele, maar zeker niet sentimentele film op.