Wildlife

Great Falls, Montana, jaren zestig. Wanneer vader Jerry zijn gezin tijdelijk verlaat, moet de gevoelige, veertienjarige Joe de rol van man op zich nemen.

In WILDLIFE is enig kind Joe met zijn moeder Jeanette (Carey Mulligan) – een huisvrouw – en zijn vader Jerry (Jake Gyllenhaal) – een professionele golfer – net verhuisd naar het kleine Great Falls. Al snel verliest Jerry echter zijn droombaan bij de golfclub. Uit misplaatste trots sluit hij zich aan bij de vele mannen uit het stadje in hun gevaarlijke en slechtbetaalde strijd tegen een grote bosbrand in de nabijgelegen bergen. Deze keuze zal zijn gezinsleven danig onder druk zetten.

In zijn afwezigheid gaat Jeanette aan de slag als zweminstructrice om de eindjes aan elkaar te knopen. In alle openheid en ook zonder het voor de jonge Joe te verbergen, begint ze een intieme relatie met een gescheiden man, scandaleus in die tijd. Op de zeldzame momenten dat Jerry zijn gezin bezoekt, ervaart hij meer en meer hoe hij en zijn vrouw en zoon verder uit elkaar groeien.

In zijn indrukwekkende regiedebuut schetst acteur Paul Dano (THERE WILL BE BLOOD, LITTLE MISS SUNSHINE, PRISONERS) een authentiek tijdsbeeld van ‘small town America’. Het leidt geen twijfel dat ook de geweldige cast aan de positieve ontvangst van de film heeft bijgedragen: Jake Gyllenhaal schittert in zijn rol als Jerry en Carey Mulligan stijgt boven zichzelf uit in haar rol als Jeanette. The Guardian noemt Mulligans rol en optreden zelfs de beste van haar carrière.