a_casa_tutti_bene_st_8_jpg_sd_high_kl.jpg

A casa tutti bene

A casa tutti bene

Alba en Pietro vieren hun 50-jarig huwelijk met hun grote familie op het prachtige eiland Ischia. Als er een storm opsteekt gaat de veerboot niet terug en moet iedereen twee dagen blijven. De spanning stijgt vervolgens in dit typisch Italiaanse feelgooddrama.

Een bonte verzameling familieleden stapt op de veerboot naar Ischia om samen te komen bij Alba (Stafania Sandrelli) en Pietro (Ivano Marescotti). Het duurt even voordat je door hebt wat de banden zijn tussen alle kinderen, neven, nichten, ex-partners en kleinkinderen. Het feest van het gouden huwelijk van Alba en Pietro duurt langer dan gepland. Een storm houdt de veerboot aan de kade, waardoor de hele familie noodgedwongen op het eiland vast komt te zitten.

Het onvrijwillige langer verblijf van de familieleden zorgt voor spanningen: ruzies van vroeger laaien weer op, een zoon en ex-schoon- dochter beleven samen een mooie nacht en thema’s als jaloezie, ontrouw, geldproblemen en chantage komen voorbij. Toch zijn er ook momenten van verzoening als iedereen rond de piano liedjes zingt.
Regisseur Gabriele Muccino maakte eerder in Hollywood enkele films met Will Smith (THE PURSUIT OF HAPPYNESS, SEVEN POUNDS) maar werkt nu weer in zijn vaderland. A CASA TUTTI BENE was afgelopen voorjaar een grote bioscoophit in Italië. Niet zo vreemd, want
de ingrediënten zijn typisch Italiaans: met veel liefde en temperament legt Muccino de verschillende familierelaties bloot.