figlia_mia_st_1_jpg_sd_high.jpg

Figlia mia

Figlia mia

De tienjarige Vittoria ontdekt een groot geheim tussen haar moeder en de losbandige Angelica, naar wie het meisje meer en meer toetrekt. Een mooi Italiaans drama over moederschap en keuzes maken.

Vittoria (Sara Casu) is een verlegen meisje dat door de rustige en zorgzame Tina (Valeria Golino) wordt opgevoed in een traditioneel vissersdorp op Sardinië. Tina ontfermt zich ook over de losbandige Angelica (Alba Rohrwacher), die haar leven maar moeilijk op orde krijgt, te veel drinkt, regelmatig met mannen flirt en dreigt zelfs door flinke schulden uit haar woning te worden gezet. Terwijl het contact tussen de twee vrouwen slecht loopt, besteed Angelica steeds meer tijd aan Tina’s dochter. Die lijkt hierdoor de grip op haar mondig wordende dochter beetje bij beetje te verliezen. Onderwijl komt haar huwelijk meer onder druk te staan. Angelica’s labiele financiële en emotionele toestand maken het op haar beurt moeilijk om er voor Vittoria te zijn. Alles verandert als deze een groot geheim ontdekt.

Regisseur en scenariste Laura Bispuri maakte met FIGLIA MIA haar tweede film na SWORN VIRGIN. De sterke rollen van Golino (RESPIRO) en Rohrwacher (DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN) en de jonge Sara Casu laten je voortdurend meeleven met de personages. ‘Impressionistisch, met veel tegenstrijdige, vaak onuitgesproken gevoelens, zoals het moederlijke oerconflict rond bezitten en loslaten’, aldus De Filmkrant.