Promises icon_trailer.png

PROMISES biedt een alternatieve kijk op het joods-Palestijnse conflict. In deze documentaire zijn geen politieke analyses, beelden van gevechten of dodelijke slachtoffers te zien. De filmmakers volgden tussen 1995 en 1998 een groep van zeven kinderen : joodse en Palestijnse uit het verdeelde Jeruzalem en omgeving. Zeven kinderen die hun eigen verhaal vertellen over opgroeien in Jeruzalem. Hun leeftijden variëren van negen tot dertien jaar. Hun ouders zijn gematigd of extremistisch.
Omdat kinderen in deze leeftijd doorgaans minder geneigd zijn beleefd of voorzichtig te antwoorden geven de interviews een eerlijk en direct beeld van de omgeving waarin de jonge tieners worden grootgebracht en van de ideeën die hen door de ouders en opvoeders worden meegegeven.
Duidelijk wordt hoe sommige van de jonge mensen al hopeloos verstrikt zijn geraakt in de haat van de regio. In de film wordt in de epiloog gezegd dat de film is opgenomen gedurende een aantal jaren relatief rustig was in de regio. Een ontnuchterende epiloog.
PROMISES is een op film vastgelegde videodocumentaire en kreeg vorig jaar de publieksprijs op het filmfestival in Rotterdam en ontving onderscheidingen op de festivals in San Francisco en Vancouver.