felixetlola.jpg

Félix et Lola

Félix et Lola

Patrice Leconte is een regisseur die twee soorten films maakt: grote kostuumproducties zoals RIDICULE, dat zich afspeelde aan het hof van Lodewijk XVI en LA VEUVE DE SAINT-PIERRE, gesitueerd in de negentiende eeuw, en kleine, intieme films waar LE MARI DE LA COIFFEUSE een mooi voorbeeld is: het verhaal van de man die als kind er al van droomde ooit eens met een kapster te trouwen.
FÉLIX ET LOLA is een film uit de laatste categorie en speelt zich af in het kermismilieu. Félix werkt bij de botsautootjes en op een dag komt Lola een ritje maken. Ze worden verliefd op elkaar. Lola blijkt een mysterieus meisje te zijn dat plotseling kan verdwijnen en op geen enkele vraag antwoord geeft. Het is een rol die actrice Charlotte Gainsbourg op het lijf geschreven is. Als we de hoofdpersonen na een tijdje denken te denken neemt het verhaal een wending waardoor alles een andere betekenis krijgt.
Dit relatiedrama vol kleine en grote raadsels blijft boeien tot het eind. En de opwindende en dynamische kermisscènes laten zien dat Lecomte filmen kan!