beast.jpg

Beast

Beast

Wat zijn zo de ingrediënten van de pittige psychologische thriller BEAST? Een seriemoordenaar, benepen eilandbewoners, een ontluikende en gedoemde liefde, plus een verstoorde moeder-dochterrelatie. Gelukkig zorgt de schitterende natuur van Jersey voor wat licht in deze duisternis.

Moll (een fantastische rol van Jessie Buckley) geeft een groot feest voor haar 27e verjaar- dag. Of beter gezegd: haar moeder Hilary (Geraldine James) geeft het feest. Van Moll had het niet gehoeven, maar haar moeders wil is duidelijk wet. Moll woont nog thuis, heeft daar haar taken en is reisleidster op een toeristen- bus die Jersey doorkruist. Ze zingt in een koor dat geleid wordt door, jawel, haar moeder. Wat is er mis met die twee?

Op het hoogtepunt van het feest vlucht Moll het huis uit en zoekt haar vertier elders. Tegen het ochtendgloren verlaat ze samen met een jongen de kroeg. Als deze zich wat teveel opdringt, wordt Moll ‘gered’ door de vrijgevochten Pascal (Johnny Flynn), die daarmee meteen een onuitwisbare indruk op haar maakt. Deze klusjesman en stroper brengt haar thuis, waar moeder al klaar staat om dochterlief de les te lezen: hoe haalt ze het in haar hoofd om de feestgangers te ontlopen? En erger nog: zo laat thuis te komen terwijl er een seriemoordenaar actief is op het eiland? Ze moet diep door het stof.

Moll en Pascal blijven elkaar, tegen de zin van het thuisfront, ontmoeten. Hun liefde brengt Moll tot leven én onder het juk van haar moeder vandaan. Na een vernederende gebeurtenis pakt ze zelfs haar biezen en trekt bij Pascal in. Hun geluk slaat om in rampspoed wanneer Pascal verdacht wordt van de serie moorden. Bovendien neemt een aantal eilandbewoners het heft in eigen hand...

Filmtekst volgt binnenkort...