finding_your_feet.jpg

Finding your feet

Finding your feet

Imelda Staunton en Celia Imrie stelen de show in deze romantische Britse komedie. Een warm staaltje van ouderenliefde en hoe het leven na je zestigste nog veel in petto kan hebben – als je er maar voor open staat.

Bif (Celia Imrie) woont alleen in een huurflatje, drie hoog achter in Londen en leeft zo op het oog een zorgeloos, hippie-achtig bestaan. Dit verandert drastisch als plotseling haar zus Sandra op de stoep staat. Ze hebben elkaar jaren niet gezien, Sandra leidde tenslotte een heel ander leven aan de zijde van hoofdcommissaris van politie, Mike Abbott (John Sessions). Op de vooravond van zijn pensioen, als hij een onderscheiding krijgt en Sandra eindelijk de titel Lady mag voeren, betrapt ze hem met haar beste vriendin. Ter plekke laat ze man en titel achter en trekt boos en gefrustreerd bij haar zus in.

Bif neemt haar gewillig en liefdevol op in haar wereldje. Langzaam ontdooit Sandra en de twee zussen groeien zelfs weer naar elkaar toe. Een filmpje uit hun prille jeugd herinnert Sandra aan wat voor een danstalent zij ooit was, waarop Bif haar overhaalt mee te gaan naar haar dansklas. Daar leert ze Bifs vrienden kennen, waaronder klusjesman Charlie (Timothy Spall) en de zeer geestige Jackie (Joanna Lumley). Langzaam maar zeker laat Sandra haar hautaine houding varen. Haar gevoelsleven wordt danig op de proef gesteld, maar uiteindelijk lachen het leven en de liefde haar weer toe.

Regisseur Richard Loncraine (RUTH AND ALEX, WIMBLEDON) heeft met FINDING YOUR FEETeen feelgood film gemaakt die vlot en humoristisch is en die wordt gedragen door de Britse sterrencast.