film_starts_dont_die_in_liverpool.jpg

Film stars don’t die in Liverpool

Film stars don’t die in Liverpool

Hollywoodactrice Gloria Grahame krijgt eind jaren zeventig als 55-jarige een relatie met beginnend acteur Peter Turner, die dertig jaar jonger is. In 1981 keert ze – ernstig ziek – terug naar zijn huis in Liverpool.Actrice Gloria Grahame (Annette Bening) speelt in de jaren vijftig samen met Humphrey Bogart en James Stewart in veel Hollywoodfilms. Maar ze past niet in het studiosysteem en na enkele stukgelopen huwelijken plus een schandaal met een minderjarige jongen trekt ze naar Europa.

 

Ze gaat in London wonen, waar ze zich wil aansluiten bij het Royal Shakespeare Theatre. In haar pension maakt ze kennis met Peter Turner (Jamie Bell van BILLY ELLIOT) uit Liverpool, die wil doorbreken als acteur. Ondanks het leeftijdsverschil krijgen ze een gepassioneerde liefdesrelatie die enkele jaren duurt. Ze leven samen in Europa en de VS, maar de affaire houdt geen stand. Gloria gedraagt zich als een diva, is manipulatief en verzwijgt dat ze kanker heeft. Peter accepteert haar nukken lang, maar kiest uiteindelijk toch voor zijn eigen acteercarrière in Engeland.

 

In 1981 komt Gloria op bezoek in Liverpool en wordt liefdevol opgenomen in Peter’s ouderlijk huis. Zijn ouders (Julie Walters en Kenneth Cranham) accepteren en verzorgen haar. Dat is nodig, want ze blijkt ernstig ziek en moet veel rusten. Peter houdt nog steeds van haar en het doet hem verdriet om haar zo te zien lijden.FILM STARS DON’T DIE IN LIVERPOOL is gebaseerd op een autobiografisch boek van Turner uit 1987. Pas dertig jaar later is het bewerkt tot deze film, waarin de ijzersterke Bening en Bell laten zien hoe vergankelijk roem is en dat liefde geen (leeftijds)grenzen kent.