Three billboards outside Ebbing, Missouri icon_reserveer.png

Als er na vele maanden nog geen enkele opening zit in de zaak van haar vermoorde tienerdochter maakt dat een niets ontziende woede los in de moeder, Mildred Hayes. Een prachtrol van Frances McDormand (FARGO, BURN AFTER READING), die getipt wordt voor een Oscar.

Het is bijna een jaar na de dood van haar dochter als Mildred Hayes op een dag Ebbing binnenrijdt en het haar opvalt hoe aftands en versleten de drie reclameborden aan het begin van het stadje er bij staan. Er zet zich een plan vast in haar hoofd en ze voert het uit. Met de eigenaar van het reclamebureau spreekt ze een huurprijs af en betaalt een jaar vooruit. De teksten die ze op de borden zet vallen echter niet bij iedereen in goede aarde: ‘Verkracht, terwijl ze stierf’, ‘En nog steeds geen arrestaties?’, ‘Hoe komt dat, sheriff Willoughby?’.

Deze sheriff (WOODY HARRELSON) is echter geliefd bij de plaatselijke bevolking, en omdat hij door alvleesklierkanker niet lang meer te leven heeft gaat hun sympathie naar hem uit. Mildred en haar zoon Robbie krijgen het zwaar te verduren, helemaal als Willoughby overlijdt. Ze krijgen dan te maken met hulpsheriff Dixon (Sam Rockwell), een man die berucht is om zijn racisme, intimiderende houding en agressieve aanpak. Om Mildred een lesje te leren arresteert hij haar collega en gooit hij na een fikse aanvaring de eigenaar van het reclamebureau uit het raam. Mildred’s wraakactie laat echter niet lang op zich wachten en heeft bijzondere gevolgen.

Met THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI heeft regisseur Martin McDonagh (IN BRUGES) inmiddels vijf Golden Globes gewonnen. Zijn indringende drama is bovendien terecht genomineerd voor zeven Oscars, waaronder die voor beste film, beste actrice (McDormand) en de twee mannelijke bijrollen (Harrelson en Rockwell).