m.jpg

M

M

Een stotterend en verlegen meisje wordt verliefd op een ruwe bolster, blanke pit die meedoet aan illegale straatraces. Een moeizame relatie tussen twee mensen die problemen hebben, maar elkaar wel steunen.

Lila (regisseur Sara Forestier zelf) is een meisje van 18, die zich voorbereidt op haar eindexamen. Ze is een goede leerling, maar stottert, heeft faalangst en durft zich niet te uiten. Het liefst schrijft ze alles op in een boekje. Dan ontmoet ze bij een bushalte Mo (Redouanne Harjane), een stoere en expressieve man die juist heel goed kan praten. Hij verdient zijn geld met duistere zaken als illegale straatraces en leeft in een oude dubbeldekker. De twee vallen voor elkaar en Mo stimuleert Lila om te gaan praten, want hij kan haar briefjes niet lezen. Na een moeilijke jeugd zonder vader heeft hij namelijk nooit leren lezen en schrijven, maar dat houdt hij geheim  – zelfs voor zijn nieuwe geliefde.

De relatie tussen Lila en Mo begint gepassioneerd, maar later krijgen ze ruzie en groeien ze uit elkaar. Onder andere doordat het baantje dat zij voor hem geregeld heeft in het restaurant van haar vader (Jean Pierre Léaud) mislukt omdat hij de bestelbonnen niet kan lezen. Ondertussen is de enige met wie Lila wél goed kan communiceren haar een jongere zusje Soraya (prachtrol van de twaalfjarige Liv Andren), die ze helpt met haar huiswerk voor school.

M is het regiedebuut van Sara Forestier, als actrice bekend uit SUZANNE en LA TÊTE HAUTE. Forestier schreef ook het scenario voor haar debuut, met het mooie gegeven dat twee mensen met een handicap elkaar steunen en met elkaar samenleven. Dat gaat niet vanzelf, al is het einde van M hoopvol.