il_colore_nascosto_delle_cose.jpg

Il colore nascosto delle cose

Il colore nascosto delle cose

Met ogenschijnlijk veel plezier schetst Silvio Soldini (PANE E TULIPANE) de relatie tussen de blinde Emma en de zelfverzekerde reclameman Teo. In dit luchtige drama is het Emma die uiteindelijk Teo de ogen opent voor zijn levensstijl.

Veertiger Teo leidt een succesvol reclamebureau en houdt er behalve een vriendin ook een maîtresse op na. Met regelmaat belooft hij zijn vriendin om te gaan samenwonen, maar deze casanova houdt de boot af. Sterker nog: wanneer hij tijdens een bedrijfsuitje de mooie Emma ontmoet en door haar gefascineerd raakt, vindt hij nog wel plek voor een derde relatie.

Emma is op 17-jarige leeftijd blind geworden maar dat heeft haar er niet van weerhouden een praktijk als osteopaat te beginnen. Ze heeft een sterk aanpassingsvermogen en dat probeert ze over te brengen op haar leerling: de lastige blinde puber Nadia. Als Teo na hun ontmoeting in haar praktijk opduikt met een gesimuleerde schouderblessure ontdekt ze wel wat spanning in zijn lijf. Er volgen meerdere afspraken, ook buiten de praktijk. Teo raakt onder de indruk van de sterke Emma die er een eenvoudig, maar volwassen leven op nahoudt – in tegenstelling tot hemzelf. Het kan niet uitblijven: zijn vriendin treft hen samen aan in de supermarkt. Teo probeert nog het vege lijf te redden door te beweren dat het om vrijwilligerswerk met blinden gaat. Zodra hij beseft dat hij het op drie fronten verbruid heeft, zoekt hij als Italiaan natuurlijk troost bij zijn moeder.

Soldini kreeg het idee voor IL COLORE NASCOSTO DELLE COSE toen hij kennismaakte met een blinde fysiotherapeut. Zijn romantische drama wordt gedragen door twee sterke hoofdrollen, vooral van Valeria Golino (CAOS CALMO, RAIN MAN).