oude_liefde.jpg

Oude liefde

  • Ook van Nicole van Kilsdonk:

  • Ventoux
  • ventoux.jpg

Oude liefde

Als hun veertigjarige zoon plotseling overlijdt, zien de gescheiden zestigers Fer en Fransje elkaar weer. Na een eerste koele ontmoeting bloeit hun oude liefde weer op.

Op een surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag zakt Johan in elkaar en sterft. Tijdens zijn begrafenis ontmoeten Johan’s gescheiden ouders Fer (Gene Bervoets) en Fransje (Beppie Melissen) elkaar weer. Ze zijn beiden hertrouwd en hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Oud zeer komt weer naar boven en hun twee dochters reageren heel verschillend op het weerzien.

De felle oudste dochter Tess (Halina Reijn) moet niets van haar vader weten en noemt hem consequent ‘onze verwekker’. Ze geeft Fer de schuld van de scheiding omdat hij indertijd vertrokken is, maar zelf is ze ook gescheiden. De hyperactieve jongste dochter Hilde (Eva van der Gucht) vindt het juist leuk om haar vader weer te zien, zoals ze bijna alles van de vrolijke kant bekijkt.

Fer en Fransje spreken een paar keer af en gaandeweg groeit hun liefde en lust. Voor beiden is dit een verrassing, maar ze genieten ervan zolang het duurt. Ondertussen moeten ze allerlei smoezen verzinnen om hun huidige partners en dochters om de tuin te leiden. Uiteindelijk houdt hun geheim geen stand meer en bekennen ze hun hernieuwde liefde.

Regisseur Nicole van Kilsdonk (VENTOUX, ONDER HET HART) maakt van OUDE LIEFDE een tragikomedie met rake dialogen en sterke acteurs. ‘Van Kilsdonk en scenarist Peer Wittenbols houden het licht, zoeken het evenwicht tussen romantische komedie over liefde op leeftijd en psychologisch drama’, aldus de NRC.