good_time.jpg

Good time

Good time

Voormalig tieneridool Robbert Pattinson toont opnieuw dat hij veel meer is dan de getroubleerde vampier uit de populaire TWILIGHT-reeks. In de ongepolijste low-budget thriller GOOD TIME speelt hij prachtig als kruimelcrimineel die zich voortdurend in eigen voet schiet.

Connie Niklas (Patterson) heeft het beste voor met zijn zwakbegaafde jongere broer Nick (co-regisseur Benny Safdie), die hij wil behoeden voor het hulpverlenerscircuit en voor hun bemoeizuchtige oma. Maar helaas pakt zijn hulp volkomen verkeerd uit. De kleine crimineel Connie laat zijn broer namelijk meedoen aan een bankoverval die faliekant mislukt, waardoor Nick in de gevangenis belandt.

Connie ontspringt weliswaar de dans, maar werkt zich vervolgens steeds verder in de nesten als hij Nick probeert te redden. De knipperlichtrelatie met zijn wanhopige vriendin Corey (mooie bijrol van Jennifer Jason Leigh) verslechtert en het gaat van kwaad tot erger wanneer Connie zich inlaat met collega-crimineel Ray (Buddy Duress), met wie hij LSD steelt. 

'New Yorkse straatpoëzie over destructieve broederliefde, die zich kan meten met het beste van Martin Scorsese uit de jaren zeventig', zo schreef de NRC lovend over GOOD TIME. Een mooier compliment kunnen regisseurs Josh en Benny Safdie haast niet krijgen. Hun filmstijl - zwiepende camera's, korrelige beelden, een hoog tempo en opzwepende muziek - past precies bij het chaotische leven van hun hoofdpersonage, gespeeld door een bijna onherkenbare Robbert Pattinson. Die ontworstelt zich aan zijn wat gladde imago en laat net als in David Cronenbergs COSMOPOLIS (2012) zien dat hij écht kan acteren.