Casper en Emma gaan de bergen in

Casper en Emma, wie kent ze niet? Elke keer weer beleven ze van alles, samen met hun knuffels Welpje en Mevrouw Konijn. In deze film maken ze een spannende tocht door de bergen van Noorwegen.

Het is bijna zover, vakantie! De plannen zijn al gemaakt: Casper en Emma zijn nu zo groot dat ze mee mogen op een wandeltocht door de bergen. Niet één dag, maar een paar dagen. Spannend, want dan moeten ze ook in een tentje slapen.

Maar eerst inkopen doen: bergschoenen, warme kleding, een veiligheidsvestje, lichtgewicht tentje, matrasje en slaapzak. Poeh, er is straks heel wat te sjouwen! En dat is nog niet alles: Casper en Emma leren op een cursus de veiligheidsregels voor wandelaars. Wat doe je als het ineens heel slecht weer wordt? Hoe voorkom je dat je verdwaalt? Waar moet je allemaal op letten?

Ze zijn met een heel clubje: Emma en haar moeder, Casper, zijn zusje Siri en hun ouders. En natuurlijk gaan ook de knuffels mee. Samen rijden ze naar het grote meer waar de wandeltocht start. Daar staat hun gids Aksel al klaar met een slee en zes honden. Handig, alle bagage kan erin. Onderweg kunnen de kinderen insignes verdienen, vertelt Aksel. En als alles goed gaat, krijgen ze op het eind het insigne Meesteravonturier. Emma heeft al zo’n insigne, van haar overleden vader. Casper vindt het maar zielig dat zij geen papa meer heeft, maar hij heeft een goed idee: misschien kunnen ze op deze avontuurlijke tocht Aksel aan haar moeder koppelen!

CASPER EN EMMA GAAN DE BERGEN IN is alweer de vijfde film over dit tweetal en biedt net als de vorige films een herkenbare, vertrouwde en blije context voor jonge kinderen.