wakefield.jpg

Wakefield

  • Ook met Bryan Cranston:

  • Argo
  • argo.jpg
  • Ook met Jennifer Garner:

  • Juno
  • juno.jpg

Wakefield

Howard Wakefield zit gevangen in de dagelijkse sleur van zijn huwelijk, met allerlei verplichtingen en verantwoordelijkheden. Totdat hij rigoreus met zijn oude leven breekt in dit luchtige én filosofisch getinte drama, gebaseerd op een kort verhaal van de Amerikaanse successchrijver E.L. Doctorow.

Soms zit het gewoon even tegen. Bedrijfsjurist Howard Wakefield (sterk vertolkt door Bryan Cranston uit BREAKING BAD) denkt na een lange, stressvolle werkdag even rust te vinden in de trein naar huis. Helaas, de stroom is uitgevallen en hij moet gaan lopen. Eenmaal thuis aangekomen ziet Howard een wasbeer die zijn garage ingaat. Hij volgt het beestje dat naar zolder is gevlucht en jaagt hem weg. Ziezo, hij ploft op een stoel en valt even later in slaap. Wanneer hij tegen de morgen wakker wordt, bedenkt Howard dat het eigenlijk wel lekker is, zo in z’n eentje. Hij kan best nog wel een dagje zonder zijn gezin, werk en verplichtingen.

Dat dagje worden dagen, weken, maanden – zelfs zo’n lange tijd, dat er geen weg terug meer is. Vanuit het zolderraam kijkt Howard uit op zijn huis en tuin, en kan hij precies volgen wat de impact is van zijn toch wel impulsieve besluit. Zijn comfortabele bestaan ruilt hij in voor een leven als zwerver. ’s Nachts gaat hij erop uit om aan eten te komen, maar wassen en scheren is er niet meer bij.

Na de eerste schok, het ongeloof en onbegrip herneemt Howard’s veel jongere vrouw Diana (Jennifer Garner) haar leven met hun tweeling. Het kost haar niet heel veel moeite, hun huwelijk kende al de nodige rafelrandjes. Wanneer Howard in de gaten krijgt dat haar interesse naar een andere man uitgaat, begint er toch wat te kriebelen.