hampstead.jpg

Hampstead

Hampstead

Een hippe wijk in Londen, bekende acteurs en een onmogelijke liefde. In NOTTING HILL leidde dit tot een romantisch liefdesverhaal. Gaat dit ook op voor HAMPSTEAD, dat speelt in die andere Londense wijk?

De kersverse Amerikaanse weduwe Emily (Diane Keaton) woont aan de rand van het prachtige park Hampstead Heath in Noord-Londen. Zij heeft moeite haar leven weer op te pakken na de dood van haar echtgenoot, die haar achterliet met schulden. In Emily’s omgeving doet iedereen zijn best om haar een beetje op te beuren: buurvrouw Fiona, zoon Philip én haar accountant. Die laatste probeert haar hart te veroveren met zijn vrolijke ukelele. Helaas werkt het allemaal niet voor Emily en je begint je af te vragen of haar huwelijk eigenlijk niet ook al één lange sleur was.

Maar als ze op een dag vanuit haar Victoriaanse appartement de excentrieke zwerver Donald (Brendan Gleeson) ziet, wordt ze nieuwsgierig. Er ontstaat zelfs een vriendschap tussen de twee, hoewel ze op het eerste gezicht totaal van elkaar verschillen. Donald woont al 17 jaar illegaal in een zelfgebouwd hutje in het park, precies op de plek waar projectontwikkelaars een appartementencomplex willen gaan bouwen. Samen met Emliy gaat hij met hen een gevecht aan voor rechtvaardigheid. Daarbij komt ook een vleugje romantiek kijken en langzaam maar zeker lijkt het geluk Emily weer toe te lachen.

HAMPSTEAD is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Harry Hallowes, een zwervende man die een hutje bewoonde in Hampstead Heath en daar een juridische strijd voor moest leveren. Dankzij de sfeervolle beelden van Londen is HAMPSTEAD behalve een romantische film ook een reclame voor de Britse hoofdstad.