Jet lag

JET LAG speelt zich af op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle, waar we een Franse topkok annex zakenman en een schoonheidsspecialiste treffen. Hij (Jean Reno) is overwerkt en gaat naar een begrafenis in München, zij (Juliette Binoche) is ongelukkig in de liefde en wil naar Acapulco om een nieuw leven te beginnen. Maar door slecht weer en stakingen staan alle vliegtuigen aan de grond, waardoor de passagiers de nacht op het vliegveld moeten doorbrengen. Onbekenden worden gedwongen elkaar te helpen de nacht goed door te komen. Zo ook de kok en de visagiste, twee tegengestelde karakters.
Ziedaar alle ingrediënten voor een romantische komedie vol geestelijke botsingen en misverstanden tussen de hoofdpersonen. JET LAG doet dan ook denken aan een hoogwaardige klassieke Hollywood-komedie met een vleugje Franse odeur. De afloop laat zich dus niet zo moeilijk raden, al doet dat gelukkig geen afbreuk aan de film.
Het is bovendien een genot om Juliette Binoche weer eens als comédienne te zien. En weer Frans sprekend, dus niet dat Engels met een quasi Frans accent zoals in haar vorige succesfilm CHOCOLAT. ‘Meer dan ooit is ze de Franse Julia Roberts’, merkte NRC Handelsblad fijntjes op. Tsja, of dat een pré is kan iedereen na het zien van JET LAG voor zichzelf uitmaken.