les_saisons.jpg

Les saisons

  • Ook van Jacques Perrin Jacques Cluzaud:

  • Oceans
  • oceans.jpg

Les saisons

Galoppeer met wilde paarden mee door de oerbossen. Na OCEANS en TRAVELLING BIRDS richten Jacques Perrin en Jacques Cluzaud hun camera’s op de wildernis van Europa. Dat levert spectaculaire beelden op.De succesvolle Franse natuurfilmers Perrin en Cluzaud vlogen eerder van heel dichtbij met vogels mee op hun trektochten over de wereld, en volgden walvissen en manta’s over de oceanen. In LES SAISONS is Europa aan de beurt. Na de laatste ijstijd 15.000 jaar geleden ontstonden daar geweldige wouden, waarin bizons, beren en wolven leefden. De filmmakers laten zoveel mogelijk door de ogen van de dieren zien hoe dat bos eruitzag en wat er sinds de ijstijd is gebeurd. Beginnend bij het begin, toen de dieren het rijk nog alleen hadden, tot het wankele evenwicht tussen mens en dier van nu.

Maar de hoofdrolspelers in de film zijn de dieren. We zien in razend knap gefilmde beelden wilde paarden voluit tussen de bomen door galopperen, achtervolgd door een roedel jagende wolven. We zien een bruine beer haar jongen opvoeden, jonge lynxen hun moeder uitdagen, en vogelkuikens de eerste duik uit hun nest maken. En in de loop van de eeuwen zie je ook langzaam de hand van de mens in de natuur: van de eerste primitieve jagers en de middeleeuwse boeren tot onze moderne fabrieken.

LES SAISONS geeft een fascinerend inzicht van de geschiedenis van de bossen van Europa en de dieren die daar wonen. Een natuurfilm voor jong en oud, met oog voor de grootsheid, poëzie, humor en drama’s in de wildernis.