de_geur_van_worteltjes.jpg

De geur van worteltjes

De geur van worteltjes

De twee vrienden Eekhoorn en Konijn zijn echte lekkerbekken en levensgenieters. Toch krijgen ze op een dag ruzie en vertrekt Eekhoorn het bos in. Maar daar loert de vos, ook al zo’n lekkerbek…In een prachtig bos wil Konijn een moestuin aanleggen om worteltjes te kweken. Heerlijk, zo’n wortel! Rauw, in de soep of in een taart, Konijn kan er niet genoeg van krijgen. Buurvrouw Eekhoorn snapt dat wel, maar haar favoriete hapjes zijn toch echt noten. Van die mooie glanzende hazelnoten. Ze heeft al een hele verzameling in haar boomhut.

Wanneer Eekhoorn een notensoepje bij haar buurman brengt, gaat het een beetje mis. Konijn heeft genoeg van al die notengerechten en gaat een wortelcake maken. ‘Maar dat is al je vierde cake,’ moppert Eekhoorn en ze vertrekt het bos in. Die wortelcakegeur, ze kan er niet meer tegen.

In het bos zijn twee vossen op jacht. Voor wortels en noten halen ze hun neus op, maar een eekhoorntje of konijn past perfect op hun menu. En wat ziet de vos daar? Precies, een heerlijk kastanjebruin hapje! Intussen heeft Konijn spijt gekregen van de ruzie en gaat hij Eekhoorn achterna. Tussen de bomen ziet hij zijn vriend, gevangen door de vos. Wat kan hij doen om Eekhoorn te bevrijden zonder zelf gepakt te worden?

DE GEUR VAN WORTELTJES, met liedjes en dialogen op rijm, is een innemende Franse animatie over vriendschap, saamhorigheid en smakelijke geneugten. Ook de drie korte animaties na de hoofdfilm – ieder met een heel eigen stijl – gaan over (plantaardig) voedsel